• Matty Willigenburg, La Mystelle

La Mystelle interimmanagement en reorganisaties

Interimmanagement en reorganisaties

Een interim opdracht heeft bij ons een vooraf gedefinieerde kop en staart en doorlooptijd. U weet als opdrachtgever precies waar u aan toe bent, zowel in tijdsperspectief als financieel. En op de resultaten mag u ons afrekenen! No cure no pay opdrachten behoren tot de mogelijkheden, waarbij uiteraard de voor u te maken onkosten (out of pocket) wel berekend worden.

Een aantal grote en succesvolle reorganisaties prijken in onze portefeuille. Van non-profit organisaties met een waterhoofd tot bedrijven in een groeispurt of overname traject.

We hebben veel ervaring in franchisebedrijven, zowel vanuit het franchisegever als franchisenemer perspectief.

Binnen ons netwerk schakelen we gemakkelijk experts in op bijvoorbeeld het juridische en personele vlak.

Praktijkvoorbeeld interim-management

De grootste franchiseorganisatie in de grafische wereld, met (toen) wereldwijd 1200 vestigingen, had behoefte aan een omvorming van productgericht naar klantgericht, een nieuwe positionering, meer digitalisering en tevreden franchisenemers. De klassiek ingerichte grafische industrie in Nederland kon wel wat opschudding gebruiken. De overgang van of drukwerk mooi is of functioneel was nog de grootste uitdaging.

Met succes werd de franchise organisatie omgevormd voor de toekomst en alle vestigingen (franchisenemers) die deze noodzakelijke verandering op tijd inzagen, verdienen tot op de dag van vandaag een goede boterham met hun activiteiten.

Praktijkvoorbeeld reorganisatie

Voor een grote werkgeversorganisatie met de oudste cao van Nederland en een verplicht lidmaatschap, werden wij vanuit onze specifieke marketing achtergrond in de farmaceutische industrie gevraagd het bureau af te slanken, klantvriendelijkheid te introduceren en meer veerkracht in de organisatie te brengen. Bovendien bleek het verplichte lidmaatschap terecht onhoudbaar te zijn. Die vanzelfsprekendheid zat erg diep in de organisatie.

Deze reorganisatie, die met grote zorg vanwege verworven rechten moest worden uitgevoerd, resulteerde in een soepeler organisatie en visie op de digitale toekomst. Momenteel doet bureau Berenschot een vergelijkbare transitie voor 2023. De tijd staat niet stil!